Selecteer een pagina

Focus

In alles wat wij doen, geven onderstaande waarden ons focus op het resultaat waar wij voor staan! Altijd scherp op ons vizier:

Met liefde voor mensen, omgeving en natuur

Wij zijn van mening dat ontwerpers en aannemers zich samen sterk moeten maken voor het energetisch verantwoord (duurzaam, energiezuinig & comfortabel) (ver)bouwen. Oosterlaan Architecten wil hier graag een concrete bijdrage aan leveren. Wij helpen u daarom om een bewuste keuze te maken in materialen en bouwmethoden. In samenwerking met specialisten uit ons netwerk adviseren wij u daarnaast over hoe u uw woning of bedrijfspand efficiënt kunt verwarmen en comfortabel kunt ventileren. Voor gebouw- en woningeigenaren is het belangrijk om kritisch naar het energieverbruik van hun (nieuw te bouwen) gebouw te kijken. Van aannemers wordt verwacht dat de door hun opgeleverde gebouwen, door een zorgvuldige uitvoering, zo min mogelijk warmteverliezen opleveren. Met het gebruik van onze infraroodcamera, ook wel warmtebeeldcamera genoemd, kunt u al tijdens het bouwproces de kwaliteit van de vloer, de gevel en het dak (de zogeheten ‘thermische schil’) bekijken. De camera is een hulpmiddel bij het ontdekken van warmtelekken tijdens de bouw of bij bestaande gebouwen. Denk niet dat er alleen bij nieuwbouw op het energieverbruik gelet kan worden, ook bij bestaande panden is veel voordeel te behalen! Denk aan het opsporen van warmtelekken in de thermische schil van het gebouw. Een goed advies kan er voor zorgen dat het energieverlies beperkt wordt en het comfort verhoogd. Wij kunnen u hierin adviseren.

Andere duurzame ideeën die wij ook graag toepassen zijn:

  • Demontabele bouwsystemen
  • Geïntegreerde zonnepanelen
  • Groendaken
  • Duurzaam inrichten van de directe omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het opvangen van hemelwater.

BIM zorgt voor goede communicatie

Het 3d-model wat wij maken in Revit is een zogenoemd ‘Building Information Model’, ook wel BIM genoemd. Niet alleen architecten, maar ook constructeurs, installateurs en aannemers maken steeds vaker gebruik van BIM-software. Ideaal, want zo is het mogelijk om gelijktijdig in een Building Information Model te werken en zo maken we allemaal gebruik van de informatie die in het model zit. Dit zorgt tijdens het gehele bouwproces voor een goede communicatie met de opdrachtgever, gemeenten en met de uitvoerende partijen. Nog een voordeel van deze software: het is in staat zonnestudies te maken. Op welke plek is uw terras ideaal bijvoorbeeld? Dat kunnen wij vooraf alvast voor u bekijken. Weten hoeveel vierkante meter dakpannen en stucwerk er nodig is? Ook dat kunnen wij met één druk op de knop voor u berekenen.

Kennis op peil

Wij vinden het erg belangrijk om onze kennis op peil te houden. Dat bereiken we niet alleen door regelmatig cursussen te volgen, ook het contact met vakgenoten vinden wij erg waardevol. We hebben ons daarom aangesloten bij de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), en specifiek bij het Architectennetwerk AN Rotterdam.
Bijna 1200 architectenbureaus zijn verenigd in deze bond. BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Door de gezamenlijke input van kennis wordt het vakmanschap van de hele Nederlandse architectenwereld op niveau gehouden.
Nieuwsgierig en meer weten over BNA en Architectennetwerk AN Rotterdam? Kijk dan op www.bna.nl en op www.an-rotterdam.nl

 

Oosterlaan Architecten
Klapwijkseweg 8, 2651 CJ Berkel en Rodenrijs
010-5190078

 

Oosterlaan Architecten
Klapwijkseweg 8, 2651 CJ Berkel en Rodenrijs
010-5190078
info@oosterlaan.com
 
Links
 
 

 

Algemene voorwaarden: DNR 2011  -  Consumenten Regeling 2013  |  Privacybeleid