Selecteer een pagina

Werkwijze

Een verbouwing of iets totaal nieuws laten bouwen is een intensief traject. Logisch dat dat veel vragen oproept. Want hoe verloopt zo’n proces eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Passen de plannen in uw hoofd wel binnen uw budget? Gelukkig bent u bij ons in goede handen. Hieronder vindt u, in een notendop, informatie over het ontwerp- en bouwproces.

 

Kennismaking en eerste ontwerp

Natuurlijk beginnen we eerst met een oriënterend gesprek. We zijn benieuwd naar uw wensen en uw huidige situatie. Wist u bijvoorbeeld dat de inrichting van uw huis of kantoor álles over u zegt? Daarom vindt het gesprek altijd plaats op de locatie waar het om gaat. Betreft het een lege bouwkavel? Kijk dan niet gek op als een van onze architecten tijdens jullie afspraak met campingstoelen en een thermoskan koffie aan komt lopen. Op de plek zelf ontstaan namelijk de mooiste ideeën. Op basis van ons gesprek, uw wensen en verwachtingen maken wij een vrijblijvende offerte. Daarna volgt een opname van uw pand of locatie en beoordelen wij het bestemmingsplan, de vergunningsvrije mogelijkheden en andere ruimtelijke regelgeving. Daarna is het tijd voor een schetsontwerp in 3d. We maken altijd verschillende opties zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Definitief ontwerp

Als u het schetsontwerp heeft goedgekeurd, is het tijd voor het definitief ontwerp. Dit ontwerp dient als uitgangspunt voor het uitwerken van de constructie, de bouwfysica, het aanvragen van vergunningen en het bestek.

Uw project in 3D

Wij werken met een speciaal 3d-programma, Revit Architecture genaamd. Dit programma maakt het mogelijk om een kijkje te nemen in uw bouwplan. Zo ziet u het gebouw, nog voordat we echt zijn begonnen, vanuit alle mogelijke hoeken! We kunnen zelfs kleuren en materialen toevoegen zodat het plan nóg realistischer wordt.

 

[expand title=”Wat is Revit?“]

Revit is een van de grootste softwareprogramma’s waarmee je een 3d-model kunt maken. Dit model bevat allerlei informatie. Wij kunnen bijvoorbeeld zien hoeveel vierkante meter wanden en vloeren er in het pand zitten en uit welke materialen deze zijn opgebouwd. Gaat het om dik of juist dun materiaal? Welke wanden slopen we en, als dat nodig blijkt, in welke fase van het bouwproces?

Dit systeem maakt het ook mogelijk om plattegronden, doorsneden, aangezichten en bouwdetailtekeningen te maken van een bestaande, nieuwe of sloopsituatie. De software past alles nauwkeurig aan. Verplaatsen we een raam of verandert het formaat daarvan? Dan verandert dat automatisch op elke 2D-tekening mee. Hiermee werken we efficiënt en voorkomen we fouten omdat we niet op elke plattegrond opnieuw hoeven aanpassen wat we hebben gewijzigd.

De software zorgt ervoor dat het gebouw voor ons geen geheimen heeft. Elk hoekje kunnen we, samen met u en de aannemer, bekijken.

Het voordeel van deze software is dat ook de andere partijen waarmee wij samenwerken dit model kunnen inzien én er in kunnen werken. Revit Architecture is een van de meest vooruitstrevende 3d- modelleer-pakketten in de bouw. We kunnen het model gefaseerd opbouwen en zo passende tekeningen per fase leveren. Dit is vooral handig wanneer u de uitvoering van uw verbouwing of nieuwbouw in fases wilt laten uitvoeren. Ook als u een gedeelte vergunningsvrij en een gedeelte met vergunning wilt realiseren, biedt dit programma uitkomst. Alles kan in één model worden uitgewerkt zodat u het totale plan, of een deel daarvan, kunt tonen aan de gemeente, een constructeur of een uitvoerende partij. Ook na de bouw van uw pand is een 3d-model van belang. Wanneer nodig kunnen we voor het beheer en het onderhoud informatie aan het model toevoegen zodat het totaalplaatje altijd klopt.[/expand]

Vergunning aanvragen

Indien nodig vragen wij voor u een omgevingsvergunning aan. Een gemiddelde vergunningsprocedure wordt binnen acht weken behandeld door de gemeente. Wij houden de voortgang voor u in de gaten. Blijkt het plan toch niet binnen de regels te passen? Dan gaan wij in gesprek met de gemeente. Wij zullen altijd blijven zoeken naar wat wél mogelijk is. Laat het enthousiasmeren en overtuigen maar aan ons over!

Technisch ontwerp

Voor de uitvoering maken wij een technische omschrijving met bijbehorende tekeningen; het zogenoemde bestek. Deze documenten vormen de basis voor uw overeenkomst met een aannemer.

Keuze aannemer

Vaak laten wij, in overleg met u, drie aannemers een offerte maken. Wij helpen vervolgens bij het vergelijken van deze offertes en bij het kiezen van een aannemer. Wij werken vervolgens met deze aannemer samen, zodat wij, samen met u, tot een goed plan kunnen komen

Uitvoering

Indien gewenst, gaan wij regelmatig langs op de bouw om het bouwproces en de gemaakte afspraken in de gaten te houden. Ook blijven we tijdens de uitvoering met u en de aannemer meedenken. Zo krijgt ons ontwerp alle eer die het verdient.

Na oplevering

Ook na de oplevering kunt u nog bij ons terecht als u vragen heeft. Natuurlijk komen wij graag eens langs om uw huis of werkplek te bewonderen als alles (weer) helemaal is ingericht. Want na afloop zijn wij minstens zo trots als u!

Oosterlaan Architecten
Klapwijkseweg 8, 2651 CJ Berkel en Rodenrijs
010-5190078

 

Oosterlaan Architecten
Klapwijkseweg 8, 2651 CJ Berkel en Rodenrijs
010-5190078
info@oosterlaan.com
 
Links
 
 

 

Algemene voorwaarden: DNR 2011  -  Consumenten Regeling 2013  |  Privacybeleid