Ons bureau

Krachtig door creativiteit en toegankelijkheid

Oosterlaan Architecten

dat is waar creativiteit en eenvoud samenkomen!

Onze focus

dat is waar creativiteit en eenvoud samenkomen!

Bij Oosterlaan Architecten vinden wij energetisch verantwoord bouwen erg belangrijk. Dat wil zeggen duurzaam, energiezuinig en comfortabel. Wij adviseren onze opdrachtgevers in hun keuzes voor materialen en bouwmethoden. Daarin werken wij samen met specialisten die deze visie met ons delen.

Duurzame ideeën die wij graag toepassen:

 • Demontabele bouwsystemen
 • Geïntegreerde zonnepanelen
 • Gebruik van warmtebeeldcamera voor metingen van het energieverbruik in gebouwen.
 • Groendaken
 • Duurzame inrichting van de directe omgeving, zoals opvang hemelwater.

Transparante communicatie

Transparante en relevante projectcommunicatie is essentieel bij een bouwproject. Dat doen wij dan ook. Onder andere via ons Building Information Model (BIM). Via dit model kunnen wij de laatste updates over het bouwproject delen met onze bouwpartners en met onze opdrachtgevers.

Deze software wordt steeds vaker gebruikt door aannemers, constructeurs en installateurs. Ideaal, want zo is het mogelijk om gelijktijdig in het model te werken en op die manier maken we allemaal gebruik van de informatie die in het model zit. Dit zorgt gedurende het totale bouwproces voor goede communicatie met de opdrachtgever, met gemeenten en met de uitvoerende partijen.

Kennis en netwerk architect

Wij vinden het erg belangrijk om onze kennis op peil te houden. Dit realiseren we door regelmatig cursussen te volgen. Daarnaast vinden wij het contact met vakgenoten erg waardevol.

Oosterlaan Architecten is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) en specifiek bij het Architectennetwerk AN Rotterdam.
Bijna 1.200 architectenbureaus zijn verenigd in deze bond. BNA is een netwerk dat modern en creatief ondernemerschap bevordert. Door de gezamenlijke input van kennis wordt het vakmanschap van de hele Nederlandse architectenwereld op niveau gehouden.
Nieuwsgierig en wilt u meer weten over BNA en Architectennetwerk AN Rotterdam? Kijk dan op www.bna.nl en op www.an-rotterdam.nl

Architectenbureau vacatures

Oosterlaan Architecten komt graag in contact met creatief, enthousiast, daadkrachtig en hulpvaardig ruimtelijk talent!

We hebben op dit moment geen vacatures binnen ons architectenbureau voor architect, technisch ontwerper, interieurontwerper of architect stagiair. Echter, een open sollicitatie is altijd welkom. Tijden veranderen snel en wie weet hebben wij spoedig een leuke functie beschikbaar.

Je kunt je bericht sturen naar info@oosterlaan.com.

Team Oosterlaan Architecten

Krachtig door creativiteit en toegankelijkheid, adviseert ons team van architecten, technisch ontwerper en interieurontwerper u in slimme oplossingen en doordachte ruimtes.

“Er werd naar ons geluisterd met ons overlegd en oplossingsgericht meegedacht. We genieten nog elke dag van ons huis ontworpen door Oosterlaan Architecten. Een aanrader!”
Sander en Nina

Ontwerp uw project samen met Oosterlaan Architecten.

Dan bent u er zeker van dat:

 • Er een creatief en enthousiast team voor u klaarstaat.
 • Dat u inspireert met ideale oplossingen.
 • Wij u meenemen in de verwondering van de plannen.
 • Wij werken met mooie en pure materialen.
 • Ons advies eerlijk en puur is.
 • Duurzaamheid centraal staat.
 • Wij uw gids zijn in het proces.