Ons ontwerpproces

Wij begeleiden u gedurende het volledige ontwerpproces

Kennismaking

Natuurlijk beginnen we eerst met een oriënterend gesprek. We zijn benieuwd naar uw wensen en de huidige situatie. Wist u bijvoorbeeld dat de inrichting van uw huis of kantoor alles over u zegt? Daarom vindt het gesprek altijd plaats op de locatie waar het om gaat. Betreft het een lege bouwkavel? Kijk dan niet gek op als een van onze architecten tijdens jullie afspraak met campingstoelen en een thermoskan koffie aan komt lopen. Op de plek zelf ontstaan namelijk de mooiste ideeën.

Op basis van ons gesprek, uw wensen en verwachtingen maken wij een vrijblijvende offerte. Daarna volgt een opname van uw pand of locatie. Ook beoordelen wij het bestemmingsplan, de vergunningsvrije mogelijkheden en andere ruimtelijke regelgeving. 

Architect schets

Wij maken voor u een schetsontwerp in een 3D-model, het Building Information Model. Op deze manier kunt u een kijkje nemen in uw eigen bouwplan. Niet alleen wij, maar ook aannemers, constructeurs en installateurs maken steeds vaker gebruik van deze software. Hierin kunnen we afmetingen en materialen van vloeren en wanden weergeven. We kunnen plattegronden maken, doorsneden een aangezichten.

Dit voorlopig ontwerp bestaat uit verschillende opties, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Definitief ontwerp

Na keuze en goedkeuring van het voorlopig ontwerp (architect schets) gaan we aan de slag met het definitief ontwerp. Dit ontwerp is het uitgangspunt voor het uitwerken van de constructie de bouwfysica, de bestektekeningen en de vergunningsaanvraag.

We werken alles in één model uit, zodat u het totale plan, of een gedeelte ervan, kunt tonen aan de gemeente, een constructeur of een uitvoerende partij.

Vergunning aanvragen

Indien nodig, vragen wij voor u een omgevingsvergunning aan. Een gemiddelde vergunningsprocedure bij de gemeente duurt acht weken. Wij houden de voortgang voor u in de gaten. Blijkt het plan toch niet binnen de regels te passen? Dan gaan wij in gesprek met de gemeente. Wij zullen altijd blijven zoeken naar wat wél mogelijk is. Laat het enthousiasmeren en overtuigen maar aan ons over!

Technisch ontwerp

Voor de uitvoering maken wij een technische omschrijving met bijbehorende bestektekeningen. Deze documenten vormen de basis voor uw overeenkomst met een aannemer.

Keuze aannemer

Vaak laten wij, in overleg met u, aannemers een offerte maken. Wij helpen u vervolgens met het vergelijken van deze offertes en bij het kiezen van een aannemer. Met meer dan 20 jaar ervaring in zowel complexe als eenvoudige bouwprojecten, kunnen wij u goed adviseren. Met de gekozen aannemer gaan wij nauw samenwerken, zodat wij er, samen met u, iets moois van gaan maken!

De bouw

Tijdens de bouw blijven we betrokken en kunt u bij ons terecht met vragen. Indien u dat wenst, kunnen wij u extra begeleiding bieden. Dan gaan wij regelmatig langs op de bouw om het bouwproces in de gaten te houden en te zorgen dat de gemaakte afspraken nagekomen worden. Ook blijven we tijdens de uitvoering met u en de aannemer meedenken. Zodat wij voor u de optimale leef- of werkomgeving kunnen creëren, waar u zicht comfortabel en prettig in voelt.

Na oplevering

Ook na de oplevering kunt u bij ons terecht als u vragen heeft. En als alles klaar en ingericht is, komen wij natuurlijk graag eens langs om uw huis, werkplek of nieuwe ruimtes te bewonderen.

“Er werd naar ons geluisterd met ons overlegd en oplossingsgericht meegedacht. We genieten nog elke dag van ons huis ontworpen door Oosterlaan Architecten. Een aanrader!”
Sander en Nina

Ontwerp uw project samen met Oosterlaan Architecten.

Dan bent u er zeker van dat:

  • Er een creatief en enthousiast team voor u klaarstaat.
  • Dat u inspireert met ideale oplossingen.
  • Wij u meenemen in de verwondering van de plannen.
  • Wij werken met mooie en pure materialen.
  • Ons advies eerlijk en puur is.
  • Duurzaamheid centraal staat.
  • Wij uw gids zijn in het proces.