Ons team

creatief en toegankelijk

Minke Oosterlaan

Architect & eigenaar

Als architect en eigenaar van Oosterlaan Architecten streeft Minke ernaar om haar klanten bewust te maken van de impact van bouwen en hoe ze hier bewuste keuzes in kunnen maken. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld vaak hout in haar ontwerpen, vanwege de voordelen en het comfort.

Haar jarenlange ervaring als architect en veelvuldig gesprekspartner in bouwplannen bij gemeenten, maken Minke een specialist in het vinden van de beste oplossingen op de juiste plek. In de realisatie van haar ontwerpen streeft ze ernaar om gebouwen zo goed te laten passen in een omgeving, dat het lijkt alsof ze er altijd al hebben gestaan. Die vanzelfsprekendheid, dat is echt een compliment!

Inspiratie vindt Minke overal. In de natuur, in steden en door veel om zich heen te kijken. Ontspanning vindt ze in tuinieren, schaatsen, fietsen en vooral ook door creatief bezig te zijn, zowel thuis als in haar werk als architect. Zij weet de oplossingen te vinden op de vraag waar haar klanten echt blij van worden. Zoals het combineren van verschillende functies van ruimtes in haar ontwerpen. Zodat mensen blij verrast zijn. En bovenal, zich gelijk thuis voelen in hun nieuwe woon- of werkomgeving.

Sanne Blom

Architect

Als architect geeft Sanne opdrachtgevers graag het vertrouwen dat zij voor het juiste ontwerp kiezen. Ze geeft hen bewust, naast hun eigen ideeën, ook alternatieven waar de opdrachtgever nog niet aan heeft gedacht. Daar verrast ze de opdrachtgevers vaak mee. Dit geeft hen de ruimte en het vertrouwen om een goede keuze te maken.

Sanne ziet het als een mooie uitdaging om de plattegrond bij een ontwerp helemaal passend bij de klant te maken met daarbij de kloppende verhoudingen en de elementen uit de gekozen stijl juist toe te passen tot een mooi geheel.

Naast architectuur houdt Sanne erg van kunst, cultuur en natuur. In haar vrije tijd bezoekt ze graag musea en mooie plekken samen met haar gezin. Je leert open te staan voor andere stijlen en doet inspiratie op door de beleving van een andere omgeving. En dat is ook precies waar ze als architect graag haar best voor doet; een bijdrage leveren aan een mooie en prettige bebouwde leefomgeving.

Roel van der Sman

Technisch ontwerper

Roel haalt bouwkundig graag alles uit het plan, zodat de klant optimaal tevreden is.

Als technisch ontwerper is hij trots wanneer de bouwkundige details in het werk uitpakken zoals hij het had bedacht. En ook wanneer de klant waardering heeft voor de gekozen aanpak. Het is heel fijn wanneer een bouwteam werkt en alle partijen tot in de bouwdetails tevreden zijn.

Buiten zijn werk is Roel graag sportief actief met tennis en wielrennen. Fotograferen doet hij ook graag in zijn vrije tijd.

Harmen Beldman

Assistent ontwerper

Diverse doelstellingen en complexe uitdagingen samenbrengen in een functioneel en passend ontwerp, dat is voor Harmen de grootste motivatie bij elk project dat hij oppakt. Of het nu gaat om budgettaire beperkingen, functionele vereisten of duurzaamheidsdoelen, hij ziet het als een boeiende uitdaging om alle elementen samen te brengen tot een samenhangend en esthetisch ontwerp. Tevreden is Harmen wanneer zijn ontwerpen de behoeften en visie van de klant weerspiegelen en tegelijkertijd bijdragen aan een positieve impact op de leefomgeving.

Naast zijn werk bij Oosterlaan Architecten studeert Harmen Bouwkunde aan de TU in Delft. Ook daar specialiseert hij zich in bouwen voor de toekomst, de noodzaak om duurzaam te bouwen en dan vooral de technische kant, zoals parametrisch ontwerpen, virtual reality en het toepassen van analyses om ontwerpen te verduurzamen en te optimaliseren.

Ons bureau

Krachtig door creativiteit en toegankelijkheid, adviseert ons team van architecten, technisch ontwerper en interieurontwerper u in slimme oplossingen en doordachte ruimtes.

“Er werd naar ons geluisterd met ons overlegd en oplossingsgericht meegedacht. We genieten nog elke dag van ons huis ontworpen door Oosterlaan Architecten. Een aanrader!”
Sander en Nina

Ontwerp uw project samen met Oosterlaan Architecten.

Dan bent u er zeker van dat:

  • Er een creatief en enthousiast team voor u klaarstaat.
  • Dat u inspireert met ideale oplossingen.
  • Wij u meenemen in de verwondering van de plannen.
  • Wij werken met mooie en pure materialen.
  • Ons advies eerlijk en puur is.
  • Duurzaamheid centraal staat.
  • Wij uw gids zijn in het proces.